neljapäev, juuni 09, 2016

Esimese kolme kuu jooksul on Saksamaal pagulaste poolt 69 000 kuritegu.


Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et selle aasta esimese kolme kuu jooksul on Saksamaal turvapaigataotlejad pannud toime 69 000 kuritegu. 


Tegemist on politsei koostatud esimese nii suureulatusliku raportiga asüülitaotlejate kohta. Enim kuritegusid on sooritanud Põhja-Aafrikast, Gruusiast ja Serbiast pärit migrandid. 
Samuti on "hästi esindatud" ka suurimad migrantide rühmad: süürlased, afgaanid ja iraaklased. 
Samas rahustavad raporti koostajad rahvast, et suur osa migrante ei osale kuritegevuses. Raport katab kõik Saksamaa 16 liidumaad. Kahjuks ei ole olemas ühtegi varasemat raportit, millega saaks äsja avaldatut võrrelda.
Raport ei sisalda menetluses olevaid ega võimalikke kuritegusid - mida iganes need mõisted endas sisaldavad? Raportis ei avaldata ka samal ajavahemikul kõiki Saksamaal sooritatud kuritegude arvu.
29.2% kuritegudest olid vargused, 28,3% omandi- ja võltsimiskuriteod ja 23% oli vägivallakuriteod, röövimised ja seadusevastased vabadusevõtmised.
Narkokuritegude osakaal oli 6,6% ja seksuaalkuritegude osakaal 1,1%. Samas ei ole politsei suutnud välja selgitada sadu, kui mitte tuhandeid uusaastaööl ja erinevatel muusikafestivalidel sooritatud seksuaalsete ahistamiste toimepanijaid.
Raport teatab, et jaanuari-märtsi jooksul migrantide sooritatud kuriteod moodustavad üle 18% kõikidest sel perioodil sooritatud kuritegudest.

Allikas: Reuters

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.