laupäev, juuni 25, 2016

Kas EU lõpp? Veel 5 riiki võivad lahkuda.


Kas EU lõpp? Saksamaa hoiatab,  et veel 5 riiki võivad lahkuda. Need on Prantsusmaa, Holland, Austria, Ungari ja Soome. 



Soome veteranpoliitiku ja Europarlamendi liikme Paavo Väyruse ( Keskpartei) hinnagul on Euroopas tulemas suured muutused- ka Soome peaks lahkuma EU-st. Tema hinnagul on asi selge, Soome peaks Inglismaa eeskujule järgnema.
- Oleks mõistusevastane maksta aeglase majanduskasvu, töötuse, eelarvekärbetega kõrget hinda selle nimel, et saada olla osaline euroalas, mis on arenemas praegusest palju suurema ühisvastutusega võlaliiduks ja ülerahvuseliseks föderaalriigiks.
Tema meelest valikud on selged:
Kas euroala, vaesus ja viletsus ning föderaalriik või soome mark, iseseisvus ja jõukus.
Väyruse meelest Soome peaks järgnema kui Taani ja Rootsi EU-st välja astuvad.
Europarlamentääri hinnagul on Taanis, Itaalias, Prantsumaal ja Hollandis meeleolud samasugused nagu Inglismaal.
Väyrunen usub, et varsti tuleb EU-st lahkumise hääletus Hollandis ja Taanis..

Allikas: SIIN


Hollandi immigratsioonivastase erakonna liider Geert Wilders lubab EU liikmelisuse referendumile viia. Wilders on Hollandi populaarseim poliitik ja kõige tõenäolisem järgmine peaminister. "Me tahame ise vastutada meie oma riigi, meie oma raha, meie oma piiride ja meie oma immigratsioonipoliitika üle," ütles Wilders. Värske küsitlus näitab, et 54% hollandlastest soovib referendumit.

Allikas: SIIN


Slovakkia paremäärmuslik partei teatas, et alustab allkirjade kogumist rahvahääletuseks Euroopa liidust väljumise üle, pärast seda kui Suurbritannia otsustas liidust lahkuda.
Slovakkia seaduste kohaselt peab rahvahääletuse algatamiseks olema kogutud 350 000 allkirja. Riigis on 5,4 miljonit elanikku. Rahvahääletuse tulemused on Slovakkias seaduslikult siduvad, vahendas Reuters.
"Suurbritannia kodanikud on keeldunud järgimast Brüsseli diktaati. Slovakkial on samuti viimane aeg uppuvalt Euroopa "Titanicult" lahkuda," teatas partei oma kodulehel.

Allikas: ERR

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.