teisipäev, juuni 14, 2016

Möödunud sügisel toimunud süütamised Rootsi pagulaskeskustes osutusid meedia valedeks.


Möödunud sügisel palju meediakajastus leidnud süütamised Rootsi pagulaskeskustes osutusid lihtlabasteks meedia poolt käimatõmmatud valedeks.

Vast mitmed mäletavad kuidas möödunud aasta sügisel tihedalt kirjutati, milline suur kahjutegude laine on Rootsit tabanud, seoses pagulaskeskuste süütamistega. 
Kogu Rootsi riik oli paanikas, et on olemas mingid salapärased süütajad ja politsei hakkas keskusi valvama juba helikopteriga.
Rootsi politse teavitas siis, et termokaamerate abil saadakse kindlasti kätte kõik pagulaskekuste läheduses hiilivad rassistidest süütajad.
Nagu selgus, oli tegemist roheliste ja vasakpoolsete unistusega, mis levis meediaväljaannete vahendusel nii Soome, kui ka Eestisse.

Ühiskonna rahu ja valmiduse eest vastutav Rootsi riigiamet MSB on aga nüüdsest teisel arvamusel. 


Ametis töötav Marianne Stålheim andis ametlikuks hinnaguks, et kogu möödunud sügise süütamistelaine oli ainult meediaväljaannete mull, ilma mingi reaalse faktilise tõepõhjata.
-Paljude lehtede pealkirjad andsid siis mõista, et enamus tulekahjusid olid süüdatud väljastpoolt tulnud inimeste poolt.
Rootsi ametnike hinnangul ainult 11% tulekahjudest olid süttinud väljaspool. Uuriti alates aastast 2012 kokku 180-t vastuvõtu keskuses toimunud tulekahju. Tavalised põhjused olid kas erinevad õnnetused, toidutegemisel süttinud rasv ja elektrist põhjustatud põlengud. Neist 11% „väljastpoolt süttinud“ tulekahjudestki ei suudetud tõendada muid, kui ainult mõnda üksikut juhtumit, kus tuli oli selgelt süüdatud tahtlikult ning isegi neil juhtudel puudusid igasugused seosed kohalike Rootsi „rassistidega“.
(märkusena olgu öeldud , et kui seda poliitkorrektset teksti lugeda, siis need tahtlikult väljaspoolt tehtud süütamised osutuvad lähemal vaatamisel hoopis keskustes elanud pagulaste endi poolt süüdatuteks)
MSB ameti peamine lõppjäreldus on, et kui 2015 aasta sügisel sadu vastuvõtukeskusi suure kiiruga rajati, siis mitmetes kohtades vaadati erinevatele ohutusnormidele läbi sõrmede. Lisaks oli tegemist keskuste väga suure üleasustusega, mis omakorda põhjustas päästeteenistuse väljakutseid seoses suitsetamise ja toiduvalmistamisega.
Nii on osutunud taaaskord üks massimeedia poolt loodud nähtus ilma mingi faktilise tõepõhjata olevaks..
(Miks tuleb siin jälle meelde salapärane Vao põleng, mille ametliku versiooni järgi süütasid Eesti „rassistid“ ?? )

Allikas: Sverigesradio

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.