neljapäev, juuni 23, 2016

VIDEO | Taani immigrandid streigivad, kuna ei saa suvel puhata.


Taanis Favrskovi maakonnas oli 20. juunil põnev streik. Nimelt immigrandid panid püsti protestistreigi, sest neil ei lasta Taani maksumaksja kulul suvel „puhata“ vaid neid kohustatakse käima maakonna keeltekoolis, saamaks kätte ettenähtud sotsiaalabi rahad. 


Taanis on siis otsustatud, et turvapaiga taotlejad ei saa mitte öörigi raha niisama, vaid selle eest oodatakse ka panustamist. Keelekursus on loetud selliseks tegevuseks, mille eest makstakse sotsiaalraha.
Enamuses arrablastest koosnev umbes 100 meheline rühm kõndis meeleavaldusega läbi linna, protestimaks ja viibutamaks silte millele oli kirjutatud „ Tahame õiglust!“
Üks protestistreikija, Süüria põgenik Khawla Al Kathawi, kellel on paar last, räägib:
"Me soovime ainult suvepuhkust veeta koos oma lastega, nii nagu teised pered."
Araablased siis soovivad veeta kogu suve mittemidagi tehes, aga nii, et raha tiksuks arvele. Nende meelest ilma panustamata raha mittemaksmine on kohutav ebaõiglus ja tegemist on selgelt taanlaste rassismiga.

Taani integratsiooniminister Inger Støjberg peab aga turvapaigataotlejaid tänamatuteks ja tema meelest peaksid nad oma energiat kasutama kasvõi tööotsimiseks:
"Nad on tulnud Taani, siin on neil turvaline olla. Me toetame neid, nad saavad tasuta koolituse, nende lapsed saavad käia lasteaias ja me toetame neid kõikvõimalike vahenditega. Meile kõigile meeldib puhata ja lõbutseda, aga mingi piir peaks olema ka sellistel nõudmistel."

Allikas: SIIN

(Lisainfoks: Välismaalastele mõeldud kursused, millest käib jutt, on osalise ajaga- neli korda nädalas esmaspäevast- neljapäevani. Keelt õpitakse tervelt kolm tundi päevas: kas hommikul 9-12.00, päeval 13-16.00 või õhtul 17-20.00. Selle eest saavad turvapaigataotlejad siis sõltuvalt perekonna suurusest 6-15000 Taani krooni ( 807-2017 eurot).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.