laupäev, juuli 16, 2016

FOTOD: Türgis toimus sõjaväeline riigipöördekatse!

Türgis on riigi peaministri teatel toimumas "ebaseaduslik tegevus militaarse grupi" poolt, Istanbulis on suletud sillad, pealinnas Ankaras on näha madalalt lendavaid sõjalennukeid. Türgi armeegrupp omakorda teatas, et on haaranud riigis võimu.

Istanbulis on liiklus suletud nii Bosphoruse kui ka Fatih Sultan Mehmeti sildadel ning teateid erinevate ametiasutuste hõivamisest sõjaväelaste poolt. On andmeid tulistamisest pealinnas Ankaras. Istanbuli tänavatel on nähtud sõitmas tanke. Ankara politsei treeningkeskuses on toimunud plahvatus.
CNNi andmetel on Ankara armee peastaabis käimas pantvangiolukord, kus kinni hoitakse kõrget armee juhti. CNNi andmetel on president Recip Tayeep Erdogan turvalises kohas.
Peaminister Binali Yildirim kinnitas, et riigipööret pole toimunud ja valitsus on paigas. Ta lubas, et riigipöörajad maksavad tehtu eest kõrget hinda. "Me ei kavatse sellist asja lubada," ütles ta.
Armee nimel rääkinud grupi teatel omakorda on haaratud riigis võim. Armee teate järgi ei mõjuta see Türgi välissuhteid, et inimõigused ei ole ohus ja seaduste järgimine püsib prioriteedina.
Allikas: DELFI


FOTOD:








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.