neljapäev, juuli 28, 2016

Hollandi leht sõimab eestlasi: eestlased on alaarenenud!

Hollandi suurim päevaleht de Telegraafis ilmus artikkel, mis kirjutas Eestist kui modernsest riigist, kuid eestlastest kui alaarenenud rahvast.

«Me oleme kõige digitaliseeritum riik Euroopas,» jutustas ajakirjanikule Gerd Taaramäe. «Ühe digitaalse kaardiga saab siin minna arsti juurde, apteeki ja majale laenu võtta. Euroopa Liit on meid kaugele toonud. Ja Venemaa vastu kaitseb meid NATO. Ei saa ma aru, miks kõik nüüd järsku Euroopa vastased on,» olevat Taaramäe rääkinud.

Põgenikud, kellele Eesti on asüüli andnud võib ühe käe sõrmedel kokku lugeda, tõi Waterdinker näite. «Süürlased ja iraaklased lihtsalt ei taha Eestisse tulla. Meie inimesed on läinud põgenikelaagrisse Türki ja Kreekasse, kuid keegi siia tulla ei taha. Meie juures saavad nad vaid kuus 130 eurot. Nad tahavad kõik ikka Hollandisse või Saksamaale,» rääkis ajakirjanikule keegi ametnik.
Üks lääne diplomaat aga lisas, «Need 40 pagulast, kelle eestlased välja valisid, on väga täpselt selekteeritud. Nende hulgas on ainult kõrgelt haritud ja kristlased,» kirjeldas ta siinset olukorda.


Diplomaadi sõnul elavad eestlased veel endiselt 1950ndates aastates, kus kardetakse tundmatut ning kus vihatakse homosid ja vohab rassism. Nii ahistati Tallinna tänavatel ka üht mustanahalist NATO sõdurit ning meie linnapea tõi vabanduseks asjaolu, et sõdur ei kandnud parajasti vormi, muidu ei oleks sellist asja juhtunud  kirjeldas ta kuuldut.
Sõna sai artiklis ka Swissoteli Tallinna peadirektor Bart Westerhout, kes olevat valitsuse liikmele öelnud, et eestlased peaksid häbi tundma. «Eesti saab Brüsselist sadu miljoneid eurosid toetust, NATO kaitseb neid. Ja nemad ei tee midagi vastutasuks,» märkis ta.
Ühtlasi kommenteeris Westerhout, et juba pikka aega, ei suuda ta hotelli tööle häid inimesi leida. Eestlased ise ei taha ning mujalt tulijaid kiusatakse. «See on lihtsalt skandaalne,» arvas ta.
Artikli autor Pieter Waterdinker (pildil) on Hollandi ajakirjanik, kes alates 1996. aastast elab Venemaal. 








Seal on ta välja andnud mitmeid raamatuid, mis on jäänud silma just hollandlase jaoks tavatu teemavaliku ja tooni poolest.
De Telegraaf on Hollandi suurim päevaleht ning selle tiraaž on 460 000 lehte. De Telegraaf kuulub Telegraaf Media Groepi mille alla käib ka Hollandi suurim tasuta päevaleht Metro.  

Allikas: Postimees

1 kommentaar:

  1. Pole ime, elab ju Venemaal! Ilmselt on sovietismi ajupesus käinud!. Eestlane on elanud suure Venemaa ikke all, on tundnud elu kellegi vslvsa silma all! Oleme jah rasistid! Ikkest vabanenuna ei taha uuesti orjaks saada, ja veel moslemi!

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.