neljapäev, juuli 14, 2016

Miljonist põgenikust on Saksamaal tööle saanud 30 000 inimest.

DELFI ARTIKLIST SAAME TEADA, ET ISIS-e "PÕGENIKUD" TÖÖTAVAD SAKSAMAAL TURVAMEESTENA. VÄGA JULGUSTAV.

Saksa parlament suutis alles nüüd asüülitaotlejate töötamisele kehtinud piiranguid leevendada.
Ametlikel hinnangutel saabus Saksamaale eelmisel aastal suure Euroopasse suundunud põgenikelainega pisut rohkem kui miljon pagulast ja migranti. Eriti kiirenes inimtulv mäletatavasti mullu suve lõpus. Sel esmaspäeval märkis Saksamaa migratsiooni ja põgenike liiduameti juht Frank-Jürgen Weise ajalehele Rheinische Post antud intervjuus, et aastaga on neist mingisuguse töö leidnud umbes 30 000 inimest. Weise rääkis, et neist omakorda neljandik töötab ajutiste lepingutega.
„Põgenikud lähevad enamasti tööle sektoritesse, kus pole piisavalt sobivaid kandidaate. Paljud teevad lihttöid, näiteks töötavad koristajate või turvameestena, mille järel tulevad majutusteenuste pakkumine või sotsiaalvaldkonna tööd,” sõnas Weise ajalehele. „Teisest küljest on meil praegu asüülitaotlejate mõttes umbes 130 000 inimest, kes on töötud ja saavad töötutoetusi,” märkis liiduameti juht.
Tööle saanute arv on väike, töötute oma suurem, kuid need ei anna kaugeltki kokku miljonit – sajad tuhanded oleksid justkui täiesti kadunud. Tegelikult illustreerivad need arvud vähem inimeste hakkamasaamist, rohkem aga Saksamaa ametkondade ikka veel aeglast reageerimist möödunud aastal juhtunule.

Saksa tööpuudus on ikka rekordväike

Hoolimata miljoni põgeniku ootamatust vastuvõtmisest möödunud aastal, on Saksamaa tööpuudus ikka veel lausa ajalooliselt rekordväike. Saksamaa tööameti teatel vähenes tööpuudus riigis juunis lausa alla 6% – 5,9%-le. Aasta võrdluses vähenes töötute hulk pea 100 000 isiku võrra. Töötuid oli 80 miljoni elanikuga riigi peale 2,6 miljonit. Hooajati kohandatud statistika järgi jäi tööpuudus 6,1%-le nagu mais, kuid seegi kujutab endast rekordväikest näitajat.
Eksperdid arvestavad siiski, et möödunud aasta põgenikelaine mõju ei jää Saksamaa tööpuuduse näitajatele olematuks. Usutakse, et see hakkab statistikas näha olema selle aasta teisest poolest, kui põgenike seni vastu võtmata või läbi vaatamata asüülitaotlustega järje peale jõutakse ja inimesed suuremate hulkadena ametlikult tööturule liiguvad.
LOE EDASI SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.