pühapäev, juuli 17, 2016

Ossinovski läks piiriülese alkokaubanduse piiramiseks Sesteri jutule!

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski pole rahul, et Eesti ettevõte müüb Lätis piiri lähedal eestlastele odavat alkoholi, ja pöördus selles küsimuses rahandusminister Sven Sesteri poole.

"Selle ärimudeli eesmärk on hoiduda kõrvale kõrgemast aktsiisist ja teenida sellega tulu, õõnestades Eesti tervisepoliitikat. Minu hinnangul on eelkirjeldatud juhul tegemist sotsiaalselt vastutustundetu tegevusega," kirjutas Ossinovski Sesterile saadetud kirjas. 
"Lisaks on meieni jõudnud info, et madalama aktsiisiga alkoholi ostetakse suurtes kogustes müügiks Eesti toitlustusasutustes ja kaubanduses. Selline teguviis on otseselt vastuolus alkoholiseaduse nõuetega."

1 kommentaar:

  1. "Hoiduda kõrvale kõrgemast aktsiisist ja teenida sellega tulu" - võtmesõna on tulu, mis on ilmselgelt lubamatu.
    "õõnestades Eesti tervisepoliitikat" - ehk tubakas ja alkohol on kahjulikud sinu tervisele ainult juhul, kui seda pole maksustatud Eesti maksustandardite kohaselt.
    Kui ostetakse mujalt siinse kõrge aktsiisi tõttu, siis milline keeruline valem küll antud olukorda leevendaks? Kui üldse midagi tehakse siis pigem impulsiivsemate meetmetega. Ehk tõenäolisem on, et enne kehtestatakse piirikontroll peatamaks alkoholivoogusid saamatajäänud maksude tõttu kui sissemurdvate metslashordide pärast.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.