neljapäev, august 11, 2016

Prantsusmaa valitsus kutsub inimesi üles põgenikele oma kodus ulualust pakkuma!

Prantsusmaa valitsus kutsub inimesi üles põgenikele oma kodus ulualust pakkuma, sest ametlikud põgenikekeskused ei suuda kõigile hädalistele peavarju anda. Ulatame pagulastele abikäe, vastutasuks saame ehk kingituse uue kööginoa näol endale selga.

Prantsusmaa valitsus kutsub inimesi üles põgenikele oma kodus ulualust pakkuma, sest ametlikud põgenikekeskused ei suuda kõigile hädalistele peavarju anda.
Prantsusmaad tabanud põgeniketulv on tekitanud probleemi, kuhu kõik tulijad majutada. Prantsusmaa eluasememinister Emmanuelle Cosse tegi ettepaneku, et heategevusorganisatsioonid aitaksid inimestele kodudes elupaiga leida, vahendas The Local.
Riik on valmis maksma 1500 eurot aastas iga põgeniku kohta kõigile organisatsioonidele, kes suudavad leida ulualuse 50 või enamale põgenikule. Nii loodetakse majutada veel 1000 inimest.
Neil, kes on valmis oma kodu uksed avama, peab olema võimalus eraldada põgenikule eraldi tuba ning seda vähemalt viieks kuuks. Lisaks tahab Prantsusmaa luua põgenike vastuvõtukeskustes juba enne septembrit 3000 uut voodikohta, praegu on neid kokku vaid 2000.
Prantslased on juba varem kodudes põgenikke majutanud, heategevusühing Singa on üks neist, kes aitab leida selleks sobivaid kodusid.
ALLIKAS: ERR

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.