pühapäev, august 28, 2016

Ungari plaanib ehitada migrantide voo peatamiseks veel teisegi betoonmüüri.

Ungari peaminister Viktor Orban teatas, et migrantide tulva peatamiseks tuleb ehitada lisaks üks traataiaga betoonmüür. Lisaks pannakse piirile täiendavalt tööle 3000 politseiametnikku vahendab Õhtuleht.

Möödunud aasta juulis võeti Ungaris vastu otsus, et ebaseaduslike sisserändajate takistamiseks rajatakse riigi lõunapiirile neli meetrit kõrge müür, mille otsa pannakse omakorda traataed. Toona tekitas valitsuse otsus budapestlastes aga pahameelt, mistõttu korraldati ligi tuhande meeleavaldajaga suur protestiaktsioon.
Nüüd on Ungari ehitamas uut müüri, mis peaks Orbani sõnul olema eelmisest veelgi suurem. Peaminister ütles riigiraadios, et varsti tekib suurem vajadus parema kaitse järele, mistap on vaja ehitada sadade tuhandete migrantide peatamiseks uus müür. Mees aga ei öelnud, millal ehitus pihta võib hakata.
Orbani sõnul tekib uus masside liikumine siis, kui Türgi lubab miljonitel migrantidel riigist Euroopa suunas lahkuda. "Siis, kui me ei saa seda teha viisakalt, tuleb meil neid jõuga tagasi hoida," sõnas Orban. "Ja me ka teeme seda."
Lisaks arutletakse seadusemuudatust, millega lubataks ametnikel Serbiasse tagasi saata need migrandid, kes tabatakse piirist kuni kaheksa kilomeetri kaugusel.
"Immigratsioon ja migrandid nõrgestavad Euroopa turvalisust, nad on ohuks inimestele ja toovad meieni terrorismi," sõnas Orban lisades, et probleemiks on peamiselt kontrollimatu migrantide sisseränne piirkondadest, kus Euroopat ja läänemaailma nähakse vaenlasena.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.