teisipäev, september 13, 2016

Reformierakond ostis EKRE-sse kuulunud valijamehe ära!

„Nii kui reedel teatasin oma valijatele-tutvusringkonnale, et toetan valijamehena presidendivalimistel Marina Kaljuranda, tuli õhtul Moonika Helmelt kuri kõne, et astugu ma siis erakonnast välja,” teatas asjade käigust imestunud Raimond Danilov (pildil), kes alles hiljuti alustas kohalikus omavalitsuses poliitikukarjääri.
„Siis ma tegingi seda, samal õhtul astusin ühe hiire-klõpsuga erakonnast välja. Ja kui ma siis tegelikult ei olnud veel Marinale kandidaadiks esitamise toetusallkirja andnud, siis pärast seda andsingi,” kirjeldas Danilov.
Ta vestles Kaljurannaga telefonitsi ja kinnitas, et andis nõusoleku anda talle üks allkiri vajalikust 21-st, et Kaljurand valimiskogus presidendikandidaadiks esitada.
Millest selline segadus? Danilovi sõnul leppisid nad juba varem kokku, et toetavad ühiselt kas Kallase kandidatuuri või kui Kaljurand peaks osalema, siis teda.
„See oli meie ühine suusõnaline kokkulepe, et vähemalt esimeses voorus hääletame nii. Kõik olid sellega päri,” selgitas Danilov.
EKRE Läänemaa ringkonna juhatuse liige ja erakonna esimehe Mart Helme abikaasa Helle-Moonika Helme (pildil) kommenteeris aga, et tema tundis, et noor erakonnakaaslane on käitunud ebaausalt ja neid petnud.
„Ta enne rääkis kogu aeg, et muidugi toetab Helmet ja annab talle allkirja. Kui valijameheks sai, siis äkki teatas, et ei annagi,” kirjeldas Helle-Moonika Helme.
„Ma helistasin ja ütlesin talle, et nii ei ole aus. Siis ta vastas, et ta ei olegi kunagi tegelikult EKRE-t toetanud. Seepeale ma ütlesingi, et oleks aus, kui sa välja astuksid,” kinnitas ta. „Üldse oleks sellisel juhul, kui ta meid ei toeta, aus olnud, et ta oleks ise enne välja astunud,” lisas Helme.
Kuna Danilov on Helmede otsene naaber, elades neile kuuluva Suure-Lähtru mõisa kõrval, ja perekondlikult on läbi käidud aastaid, mõjus säärane meelemuutus Helmele ta enda sõnul raskelt.
Üldiselt ei näe Helme selles midagi halba, et erakonnad ja kandidaadid püüavad volikogu liikmete ja valijameestega eelkokkuleppeid saavutada.
„See on iseenesest normaalne ja demokraatlik, kõik suured erakonnad teevad seda praegu eriti intensiivselt. Marina enda kampaania teeb täpselt samamoodi,” sõnas Helme.
„Suured erakonnad üritavad praegu üsna jõhkralt mõjutada seda, kes saab üldse valijameheks. Osa volikoguliikmeid ei hinga ka, keda nad toetavad, muidu ei saa nad valijameheks,” teadis Helme.
Üliõpilane Danilov ühines EKRE-ga pärast erakonna loomist 2013. aastal, vahetult enne kohalike omavalitsuste valimisi. Volikogusse pääses ta alles tänavu maikuus teise ekrelase asendusliikmena. Valijameheks valiti ta Martna volikogus eelmisel neljapäeval nelja häälega. Danilov õpib Tartu ülikoolis teisel kursusel kultuurikorraldust.
Marina Kaljuranna(pildil) sõnul ei ole EKRE käitumine Daniloviga õige ja ta taunib valijameeste "survestamist".
„Valijamehed peavad ikkagi oma otsustes "vabad" olema,” arvas Kaljurand, kes lootis, et selline käitumine ei levi.




HUNT OMA KODU JUUREST EI MURRA!
SEEKORD HUNT LAMBA-NAHAS LISAKS MURDMISELE, KA REETIS.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.