esmaspäev, september 12, 2016

Röögatus lennuki tagaosast: Allahu akbar! Kohe kukume alla!



VEAB ILLEGAALE: Odavlennufirma EasyJet võtab Briti valitsuse tellimusel liinireiside pardale ka väljasaadetud inimesi.



Vaevalt oli odavlennufirma EasyJet lend Londoni Gatwicki lennujaamast Veneetsiasse jõudnud õhku tõusta ja piloot kuulutada: "Mu daamid ja härrad, tere tulemast pardale", kui tema juttu katkestas röögatus lennuki tagaosast: "Allahu akbar! Täna sureme kõik! Lennuk kukub alla!" Lapsed puhkesid nutma, pulmareisile Veneetsiasse lennanud Lucy ja Terence O’Sullivan olid endast väljas ja hirmul.
"Istusime viis toolirida eespool täiest kõrist ähvardusi röökivast mehest. Kes ta on, me ei teadnud ja arvasime juba, et elusalt me lennukist ei välju," rääkis Lucy O’Sullivan ajalehele Mail on Sunday.
"Keegi ei tulnud ka selgitama ja meest lasti juba esimese poole tunni jooksul 26 korda tapmisähvardusi karjuda ning jalgadega eesolevaid istmeid taguda. Alles siis öeldi, et tegemist on Inglismaalt minema saadetava illegaaliga, keda valvab kaks politseiohvitseri."
Suurbritannia siseministeerium kulutab tänavu umbes 30 miljonit naelsterlingit, saatmaks illegaale tagasi riikidesse, kust nad esimest korda Euroopa Liitu jõudsid. Enamasti kasutataksegi selleks odavlennufirmade tavalisi liinireise. Samal moel transporditakse riigist riiki ka kriminaalkurjategijaid. O’Sullivane pulmareisile viinud lennuki pardal oli aasta aega ühes Briti pagulaskeskuses olnud mees, kellele ei antud elamisluba ja nüüd Itaaliasse tagasi saadeti. Ta oli käeraudus, kuid reisijad seda ei näinud ja neile ei selgitatud midagi, kuigi keelati tagumisse tualetti minek. Väljasaadetu rahustamiseks laskus teda saatev politseinik lõpuks põlvili, haaras ta õlgadest kinni ja vaatas kogu lennu ajal talle silmi.
Reisijad tegid illegaalist hulga pilte oma mobiiltelefonidega. Lennuki meeskond ei lasknud aga kedagi õhulaevast enne välja, kui kõik olid oma nutitelefonid ette näidanud ja kõik fotod kustutanud.
Inglastel on head närvid. Vaid kolm inimest tegid lennufirmale vahejuhtumi kohta ametliku avalduse. O’Sullivanid nõudsid pulmareisi rikkumise eest kompensatsiooni, millest EasyJet keeldus. Lennufirma sõnul oli see esimene juhtum, kui väljasaadetu end niimoodi ülal pidas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.