laupäev, november 05, 2016

Migrantide lastele kogutakse mänguasju ja kirjatarbeid.

Kuni 5. detsembrini saab annetada mänguasju, kirjatarbeid ning muid vajalikke asju põgenikelaagrites viibivatele lastele. Möödunud aastal saadeti projekti Täht Idas raames Eestist põgenikelaagritesse üle 500 kingikarbi.
Kingitusi kogutakse Eestis, Lätis ja Leedus ning need pakitakse keskmise suurusega kingakarpidesse, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"Eesmärk on kokku koguda 6000 kingitust lastele. Kingitused lähevad sel aastal Jordaaniasse, kus on Süüria põgenikud, ja Egiptusesse, kus on Sudaani põgenikud," selgitas Täht Idas projekti koordinaator Nelli Vassila.
Maarja ja Mirjam panid kingikarpi flöödi, soojad sokid, päkapiku, pehme karumõmmi ja hankida on veel vaja pliiatsid - selliseid asju soovitataksegi migrantidele saata. Aga on ka asju, mida ei soovitata pakki panna, näiteks religioosset sümboolikat. Märkida tuleb ka seda, kellele kingitus mõeldud.
"Võiks olla umbmäärane vanus, kas on siis beebieas lapsele või teismelisele, poisile või tüdrukule," ütles Vassila.
Üle Eesti on 33 kogumispunkti. Kingikarbid saab viia Sõbralt Sõbrale kauplustesse ning neid võtavad vastu ka kogudused. Tallinnas näiteks võib need viia Kaarli, Rootsi-Mihkli, Harkujärve ja Toomkirikusse.
Pakke kogutakse kuu aega ning siis lähevad kingitused põgenikelaagrite poole teele.
Lapsed saavad oma karbid kätte jaanuaris, kolmekuninga päeva paiku. Just kolmekuningapäevast on tuletataud ka kogu projekti nimi - Täht Idas.
Allikas: ERR

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.