kolmapäev, november 23, 2016

Migrantide rahutused sunnivad asüüliametnikke põgenema Kreeka saartelt.

Migradid põletavad maha ülerahvastatud laagreid - kasvab pettumus, et ei jõuta "tõotatud maale" Euroopasse. 

Daily Mail kirjutab, et Belgia kutsub asüüliametnikud Kreekast tagasi kodumaale. Belgia migratsiooniminister Theo Francken ütles, et turvalisusolukord on halvenenud sedavõrd, et asüüliametnike jaoks, kes aitavad läbi viia protseduure ja intervjuusid, on sealviibimine ohtlik.
"Turvalisusolukord on halvenenud. Õhkkond on eriti sünge, sest varjupaigataotlejad on sageli üksikud mehed, kes on kinni jäänud saartele ning mõistavad, et nad ei saa jätkata oma reisi Belgiasse või Saksamaale," ütles Francken Belgia ajalehele De Standaard.
"Pettumust väljendatakse agressiivsel moel. Viimastel päevadel on rünnatud asüüliagentuuri töötajaid."
Migratsiooniminister ütleb, et ta ei soovi võtta rohkem riske. "Me tahaksime näidata oma solidaarsust kreeklastega, kuid meie personali turvalisus on prioriteet."
Eelmisel nädalal toimunud vägivalla järel pidas politsei kinni 37 migranti. Probleem algas sellest, kui migrandid rüüstasid kahte kauplust ning süütasid varastatud ilutulestikuga laagri põlema. Seejärel blokeerisid umbes 100 migranti politsei tee ning loopisid politseid kivide ja ilutulestikuga.
Ettepanek Eesti uuele valitsusele: olgem solidaarsed Belgiaga, kutsugem tagasi Eesti asüüliametnikud Kreekast ja peatagem igasugune pagulaste vastuvõtt.
Allikas: Daily Mail

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.