kolmapäev, november 02, 2016

"Uhke on olla rassist!" me tulistame "neegreid ja mustlasi" ning ehitame mošee kõrvale seafarmi.

"Uhke on olla rassist!". 

Itaalia linnapea on sattunud kriitikatule alla, peale seda kui ta ütles, et me tulistame "neegreid ja mustlasi" ning ehitame mošee kõrvale seafarmi.

Itaalias hakkavad tunded üle keema, kuna riiki saabub massiliselt üle Vahemere migrante Aafrikast. Palju on kriitikuid põgenike vastuvõtmise suhtes. Üks neist on Veneto maakonna Albettone linnapea Joe Formaggio, kes ütles usutluses Radio 24-le: "Kui nad saadavad meile immigrandid, siis me kaitseme oma kodusid. Me oleme uhked, et oleme rassistid."
Linnapea süüdistab, et linnast tahetakse "välja viia ajud ja sisse tuua neegrid, kes on vähem intelligentsed kui meie, nad on madalam klass". Võimaliku mošee rajamise kohta linna, ütles Formaggio, et "juhul kui siin avatakse mošee, siis tema avab siinsamas suure seafarmi". Ta lisas, et "me ei taha siia immigrante, neegreid või mustlasi. Ajalugu tõestab, et neil on madalam IQ". Formaggio läks veelgi kaugemale öeldes, et "me ei taha kedagi, kes tulevad siia meid häirima. Nad riskivad meie lähedal oma eluga".
Mõistagi on sellised väljaütlemised Albettone linnapeale kaasa toonud süüdistused ksenofoobias, rassismis ning vihaõhutamises.
Allikas: Express.co






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.