neljapäev, detsember 01, 2016

Jaak Vackermann | vastupanu meedia vägivallale

Lugupeetud Rein Raud!
Olen ikka soovinud Teie sõnavõtte toetada, kuid täna seda teha ei saa.
See nõiajaht Martin Repinski vastu meenutab meedia 2015.a. kevade ponnistusi Jaak Madisoni rünnates. Kellele see kasulik on? Olen üsnagi kursis nende nõuete keerukusega, mida seavad ühele põllumajandusettevõtjale kontrollorganid ja kinnitan, et neis hinnanguis, mis meedia on Jüri Ratase valitsuse Maaeluministeeriumi ministri vastu üles näidanud, on vägagi palju vahutavat subjektiivsust.
Vaatamata Teie kõrgele eruditsioonile, julgen seada kahtluse alla Teie kompetentsuse neis probleemides. See meedia rünnak ei saa olla juhuslik, vaid siin on tunda kellegi huvi. Kelle huvi siis? Kui maaeluministri kohta on koalitsiooni kokkuleppe kohaselt määratud täitma Keskerakond, siis leiaks kindlasti ka kellegi teise, aga kui peaminister Jüri Ratas on soovinud anda see võimalus teotahtelisele noorele mehele, siis kes oleme meie, et teame paremat valikut?
Tänane meedia on võimeline ringkäenduse kaudu tegema maatasa ükskõik kelle ja siin on mul kogemus omast käest võtta. ETV Pealtnägija täitis tellimustööd, mis oli valgusaastate kaugusel uuriva ajakirjanduse eetikast ja mõttest. Kas me sellist Eesti meediat soovimegi?
Siinkirjutaja loodab südamest, et meedia võtab ka kunagi vastutuse ja hakkab oma ülevõimendatud vigu tunnistama. Lootus sureb viimasena. Jah, me ei saa leppida, et Eesti Keskerakond jätkab lepingulist suhet agressor Putini parteiga, aga kas selles saab süüdistada Martin Repinskit? Kui tema on selles otsene süüdlane, siis mõistan ka Teie üleskutset teha reetur pihuks ja põrmuks. Aga kas see on nii? On reede õhtu ja Eesti on täis ärevust...
Üks ketser ootab tuleriita ja publik on õhevil... Kes peaks süütama või kes kustutama need leegid? Kas seda peaks tegema? Miks seda peaks tegema? Kas need leegid summutaks Sotsiaaldemokraatlik Erakondi endise ministri Ivari Padari patuse tegevuse Tartu Agrole Jaan Tõnissoni maade kätte mängimisel? No ei! Aga küsimused jäävad. Kas tõesti viskaksite Teie esimese kivi?
Lugupidamisega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.