laupäev, jaanuar 28, 2017

Kas Brexiti Suubritannia ja Trumpi Ühendriigid on loomas tugevat liitu?

Valges Majas kohtunud Briti peaminister Theresa May ja Donald Trump jäid fotograafide kaadritesse käest kinni hoides. Kaks liidrit lubasid töötada "erilise suhte" ehitamise nimel kahe suurriigi vahel vahendab portaal Express.co.uk.

"Euroopa Liidust lahkumine, Brexit, on suurepärane asi Suurbritanniale," ütles USA president Donald Trump reedel Valges Majas ühisel pressikonverentsil Briti peaministri Theresa Mayga.
...
"Suurbritannia võib sõlmida iseseisvaid kaubandusleppeid ilma teiste sekkumiseta ja ilma selleta, et keegi teie tegevust pidevalt jälgiks ja arvustaks," sõnas Trump.
"Ma arvan, et kui asi lõpuks rahuneb, siis on teil alles teie identiteet ja teie riigis on need inimesed, keda te sinna tahate," ütles Trump.
Reedel jahmatas paljusid, et Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II kutsus isiklikult Trumpi külastama Suurbritanniat. May teatas pressikonverentsil, et Trump võttis kuninganna kutse vastu.

Trumpist saab kuues president Nixoni, Reagani, Clintoni, George W. Bushi ja Obama kõrval, kes isikliku küllakutse saanud.
Tähelepanuväärne, et immigratsioon on üks peamisi küsimusi, mille nimel liidud lagunevad ja tekivad uued ning hetkel kui Euroopa liidrid on hambad ristis hoidmas kinni EL-i "uppuvast laevast", toimuvad kõrval sündmused, mida meilgi ei tasuks tähelepanuta jätta. Merkelid-Junckerid jäävad lõpuks üksi oma pagulastega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.