pühapäev, jaanuar 29, 2017

Rootsi parteid on ennast nurka mänginud!

Rootsi parteid on ennast nurka mänginud, teavitab vasakäärmuslik ERR-i meedia.
Hiljutised arvamusküsitlused näitasid, et nö "neonatse" toetab 21 protsenti rootslastest, millega nad on sotsiaaldemokraatide järel teisel kohal.

Rootsi konservatiivne Mõõdukas Koonderakond ehk moderaadid avasid võimule naasmise lootuses ukse paremäärmuslikele Rootsi Demokraatidele, kellega ükski erakond ei ole seni soostunud koostööd tegema.
Moderaatid otsustasid eelmisel nädalal immigratsioonivastastele Rootsi Demokraatidele ukse lahti teha, lüües sellega sügava lõhe nelja erakonna paremtsentristlikku opositsiooniliitu.
Seni on kõik parlamendiparteid neonatslikust liikumisest välja kasvanud Rootsi Demokraatidest eemale hoidnud, aga moderaatide liider Anna Kinberg Batra väidab, et seda erakonda ei saa enam ignoreerida.
"Mitte midagi ei ole tulnud välja püüdest teha nägu, et nii suurt parteid parlamendis lihtsalt ei ole," ütles Kinberg Batra avaõiguslikule telekanalile SVT.
Rootsi Demokraatide populaarsuse tõusule aitas kaasa asjaolu, et Rootsi võttis 2015. aastal vastu rohkem põgenikke ühe elaniku kohta kui ükski teine Euroopa riik. Hiljutised arvamusküsitlused näitasid, et neid toetab 21 protsenti rootslastest, millega nad on sotsiaaldemokraatide järel teisel kohal.
Refereeritud artikli täistekst Uudised.err.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.