teisipäev, jaanuar 31, 2017

Tõnis Mägi tunneb Eesti pärast muret: noorem põlvkond, kolmekümnesed, nendega on juba keeruline rääkida...

Õhtuleht on teinud pikema intervjuu armastatud muusiku Tõnis Mägiga, kes avaldab väga avameelselt, mida arvab hetkel Eesti ühiskonnas ja maailmas toimuvast. Rahvuslasena tunneb ta aga muret, et nooremad ei jaga tema vaatenurki.

Minu arvates püütakse praegu ilmselgelt rahvuslikkust vähendada ja segada kokku uut narratiivi. On tekkinud uued arusaamised riiklusest, kodanikkonnast, riigipiiridest, rahvast kui niisugusest. Kõik on pea peale pööratud. Seda on valus kuulata ja vaadata. See ei saa nii lihtsalt olla, aga kummalisel kombel on. Üks teatud seltskond on võtnud endale selle elutööks. Aga see ei tohi olla vaid mõne inimese või seltskonna poolt väljamõeldud asi, see peab olema ikkagi kusagilt suunatud, mingid direktiivid on mujalt tulnud. Kusagilt antakse korraldus, võtame vastu sellised ja sellised seadused. Aga "kusagilt" – see on nii abstraktne nii absurdne… ei tea, ei tea... (ohkab, vangutab pead).

"Minu põlvkonnaga pole muret, nemad saavad asjadest aru. Aga noorem põlvkond, kolmekümnesed, nendega on juba keeruline rääkida. Nad ei ole ise kogenud seda seisu, mis nõukaajal oli, nad ei oska tunda hirmu oma rahva ja keele kadumise pärast. Aga sisehääl ütleb mulle, et on juba olemas mingi noor punt, kes, siis, kui on käes õige aeg, tulevad ja hakkavad õiget asja ajama. Loodus tühja kohta ei salli," kardab ja loodab Mägi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.