kolmapäev, mai 24, 2017

Koort: terroristid toituvad hirmu külvamisest ja sotsiaalmeedia ajastul on sellel lumepalliefekt

Paljud küsivad: miks Eesti peavoolumeedia vaikib pagulaste kuritegudest? Miks vaikitakse rasketest kuritegudest, mida pagulased saadavad igapäevaselt korda Rootsis, Prantsusmaal, Saksamaal jne. Miks?

Vastuse annab Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort:
"Kui keegi veel mäletab, siis viisteist aastat tagasi oli Eestis suur probleem pommiähvarduste tegemine. See lõppes sellega, kui ajakirjandus leppis kokku, et neist ähvardustest enam ei kirjutatud," rääkis ta Postimehele.
Eesti on 2017. a maailma ajakirjandusvabaduse pingereas kõrgel 12. kohal. Samas, kui võim on hakanud ajakirjandust piirama või ajakirjandus ise kokku leppinud, et Euroopas (või kasvõi naabrite juures) toimuvatest pagulaste kuritegudest ei tohi kirjutada, siis peaksime reaalselt asuma kusagil 100 kohta tagapool. Kaitskem oma ajakirjandusvabadust!
Rahvale on arusaadav, et sellised uudised ei mõju hästi pagulaste sisseveole, Eesti islamiseerimisele ja ümberrahvastamisele, sest need lihtsalt ei sobitu agendaga. Aga lõppude lõpuks tulistame iseendale jalga. Kui kõik õudused on reaalselt kohale toodud - kas alles siis hakkame kuritegudest kirjutama ja kurtma? Siis on lootusetult hilja...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.