pühapäev, august 13, 2017

Henn Põlluaas: millises paraleelreaalsuses või "Eestis" president küll elab? Igatahes mitte selles Eestis, kus meie ülejäänud

Külaliikumine Kodukant on tore ettevõtmine ja ma soovin neile edu, kuid ma ei tea, millises paraleelreaalsuses või "Eestis" president küll elab? 

Igatahes mitte selles Eestis, kus meie ülejäänud. Kas ta julgeb oma sõnu, küla jõudis ära oodata aja, mil inimesed on vabad elama mitte ilmtingimata seal, kus asub nende töökoht, vaid seal, kus on nende jaoks kõige parem, ilusam ja huvitavam, ka neile kümnetele tuhandetele peredele, kus pereisa on sunnitud töötama välismaal, kus lapsed näevad isa vaid kord kuus? Kordama oma sõnu külades, kus pole enam kooli, panka, postkontorit, perearstikeskust, päästeametit, politseid ega töökohti. Külades, kus suits on vaid mõnes üksikus talus, kus elab mõni üksik vanainimene? Külad küll sellist aega ei oodanud. Ammugi inimesed. See ei ole vabadus! Sellise suhtumise ja äärmiselt teravate probleemide ja maapiirkondade tühjememise mittenägemise ja -tunnistamise taustal pole imestada, et me ei kuulnud temalt sõnagi sellest, kuidas teha nii, et elu oleks võimalik kõikjal Eestis ja mida kavatseb teha selleks president Kaljulaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.