kolmapäev, august 30, 2017

Hiinas jätkub moslemite mahasurumine: Qinghai provints riigi loodeosas on eemaldanud sadadelt mošeedelt valjuhääldi

HIINA KEERAB MOSEEDEL PASUNAD KINNI!

Hiinas jätkub moslemite mahasurumine. Qinghai provints riigi loodeosas on eemaldanud sadadelt mošeedelt valjuhääldi, pärast kohalike elanike kaebusi, et mošeede palvusele kutse tekitab väljakannatamatut kisa. Mošeede läheduses elavad inimesed kurdavad, et kärarikas palvusehüüe äratab neid hommikul varavalges ning on seetõttu põhjustanud elanikel tervisehädasid.
Kolme päevaga eemaldati valjuhääldi 355-lt mošeelt. Moslemid aga süüdistavad kohalikke elanikke sallimatuses.

Varasemalt on Hiina valitsus astunud moslemite vastu jõulisi samme riigi lääneosas Xinjiangis, keelates vanematel anda vastsündinutele religioosseid moslemite nimesid nagu "Muhammad", "Arafat" või "Jihad". Nimekeelust üleastujad riskivad kaotada lastele kriitilise tähtusega hüvesid, sealhulgas haridust ja arstiabi.
Xinjiangis on rakendanud teisigi piiranguid. Näiteks ei lubata seal pikkade habemete või moslemi näokatete kandmist avalikes kohtades. Keeldu on kehtestatud ka rõivaste kohta, mil peal islamisümboliteks olevad täht ja poolkuu.
Hiinas elab ca 23 miljonit moslemit, kes on peamiselt islamiusuline uiguuri kogukond. Hiina võimude hinnangul tõstab riigis pead üha ägedam usuekstremism. Seetõttu soovib valitsus moslemite "usulist innukust" jõuliselt ohjata.
Allikas: Dailymail

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.