reede, august 18, 2017

Kommunist Andres Anvelt: Neljapäeval Barcelonas toimunud terrorirünnakut ei saa praeguse informatsiooni pinnalt kuidagi seostada rändekriisiga

Neljapäeval Barcelonas toimunud terrorirünnakut ei saa praeguse informatsiooni pinnalt kuidagi seostada rändekriisiga, ütles Eesti siseminister Andres Anvelt ERR -ile.

"Peame arvestama seda, et ISISe jõud hakkab seal, kus ta on võidelnud, lõppema. Nende võitlejad tulevad tagasi kodudesse. Ma ei seostaks seda [rünnakut] kindlasti kuidagi rändekriisiga," rääkis Anvelt ERR-i raadiouudistele.
"Eks lähipäevad näitavad, kellega seal täpsemalt tegu oli. Tänase info pinnalt võime öelda, et tegu on juba seal aastaid ja etniliselt kohal olnud inimestega," lisas siseminister.
Terrorirünnakute ärahoidmiseks on Anvelti hinnangul eriti oluline, et Euroopa tegutseks koos, kasutades ära kõiki infosüsteeme, mida EL pakkuda suudab.
Barcelona populaarseimal tänaval sõitis kaubik neljapäeval rahva sekka, vähemalt 13 inimest sai surma ja sadakond viga. Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.
Reede varahommikul järgnes rünnak Barcelonast 120 kilomeetrit lõunas asuvas Cambrilsi suvituslinnas, kus sõiduauto rammis politseiautot ja jalakäijaid. Kannatada sai seitse inimest, neist ühe seisund on kriitiline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.