reede, september 01, 2017

Ungari peaminister Junckerile: Brüssel peaks hüvitama 50 protsenti Ungari piirikaitse maksumusest, mis on suurusjärgus umbes 800 miljonit eurot

UNGARI EUROOPA LIIDULE: "ME KAITSEME TERVET EUROOPAT"

Ungari peaminister Viktor Orbán kirjutab kirjas Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile, et Brüssel peaks hüvitama 50 protsenti Ungari piirikaitse maksumusest, mis on suurusjärgus umbes 800 miljonit eurot. Peaministri bürooülem János Lázár teatas seda valitsuse pressikonverentsil vahendab Kormany.
Lázári sõnul tuleks solidaarsuse kontekstis mainida ka piirikaitse teemat, ning seda samamoodi praktikas väljendama. Järelikult peaks EU katma oma osa Ungari kulutustest.
"Me sooviks näha solidaarsust tegudes, mitte ainult sõnades," ütles Lázár.
Ta rõhutas: Ungari on teinud tööd Euroopa Liidu Schengeni piiride kaitsmisel migratsioonikriisi algusest alates, ehitanud piiritara, ning õpetanud välja piirivalvurid - kõik see on läinud Ungari maksumaksja arvelt. Ungari ei kaitse ainult ennast, vaid iga kontinendi kodanikku illegaalsete immigrantide pealetungi eest. See pole ülepakutud väide, ütles ta, et Euroopa kodanike ohutus ja julgeolek on tagatud muuhulgas ka Ungari politsei ja sõjaväelaste poolt.
Lázár ütles veel, et Euroopa Komisjon on juba aidanud rahaliselt mõndasid riike: Kreeka on saanud 1 miljardi, Itaalia on saanud 656 miljonit ja Bulgaaria 100 miljonit. Nüüd on aeg Ungaril oma taotlus esitada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.