esmaspäev, juuli 18, 2016

Las kurjategijad kannavad karistust oma kodumaal!


Seni on Taanis olnud põhimõte, et igaüks, kes on süüdi mõistetud Taanis, on seal ka karistust kandnud, ning neid ei saadeta riigist välja oma kodumaale. Nüüd justiitsminister on valmis loobuma sellest traditsioonist, et takistada välismaa kurjategijate kuritegevust ja vabastades sellega riig rahalised ressursid. 27% kinnipeetavatest Taani vanglates on välisriigi kodanikud.


NyaTider.se edastab Taani päevalehes Berlingske avaldatud Taani justiitsministri Sören Pindi ettepaneku, et "rumeenlaste vargagängid, leedulasest kurjategija, somaallasest narkomaan - kui nad on Taani kohtus süüdi mõistetud, tuleb nad saata oma kodumaale karistust kandma". 

Ministri sõnul peaks kurjategijad kohe kohtuotsuse järel panema lennukile ja riigist välja saatma. Ettepanek sai laialdase poliitilise toetuse Taanis. Plaanitakse ka võimalusi osta vanglakohti Poolas, Rumeenias jt riikides.

Taani vanglates kinnipeetavatest ligi kolmandik ehk 27% on välismaalased. Ministri sõnul on riigis laialdaselt levinud "sissemurdmisturism", st korterivargad käivad Taanis "gastroleerimas". Seadusemuudatus annaks kurjategijatele selge sõnumi, et nad ei saa tabamise korral enam nautida tasuta ülalpidamist Taani vanglas.

Allikas:NyaTider

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.