neljapäev, juuli 07, 2016

soovime saada palgalist puhkust, et reisida mööda Rootsit.


Sõja ja tagakiusamise eest põgenikud Rootsis: "soovime saada palgalist puhkust, et reisida mööda Rootsit."

Gislavedis elavad sõja ja tagakiusamise eest põgenejad on väga kriitilised. Nimelt tahaksid nad väga saada keeleõpingutest puhkus, täpsemalt siis palgaga puhkust. Praegu kehtiva korra järgi, kui keegi võtab omavolilise puhkuse SFI keeltekuruselt, siis jäävad nad ilma riigi poolt ettenähtud päevarahadest. Ja selleks, et saada täisrahad, (11 000-16 000 krooni, sõltuvalt perekonna suurusest, 1195 eurost ülespoole) peavad sõja ja tagakiusamise eest põgenenud käima 40 tundi nädalas keeleõpingutel.
Üks sõja ja tagakiusamise eest põgenenud Zafer Alhamed räägib:
"Tõepoolest tahame õppida rootsi keelt, aga tahame ka õppida tundma meie ühiskonda lähemalt. Kui meie lapsed on koolivaheajal siis tahaksime olla nendega koos väljas, aga keeltekursuse tõttu ei saa."
Üks teine sõja ja tagakiusamise eest põgenenud Muhammad Yuhia hädaldab:
"Oleme äsja kolinud meie maakonda, olles eelnevalt terve aaata maganud vastuvõtukeskuses. Me ei ole pääsenud Rootsis üldse reisima, oleme istunud toas. Oleme inimesed ja me ei jaksa terve aasta õppida."
Annelie Bringmyr tõõametist rõhutab, on selge, et õpilased võivad võtta puhkust. Aga siis ei maksta riigi poolt ettenähtud rahasid.
LOE LÄHEMALT SIIT

1 kommentaar:

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.