reede, august 19, 2016

Füürer Merkel: "Migrandid ei toonud terrorismi Euroopasse."

Angela Merkel ütles kolmapäeval, et ei näe seoseid terrorismi ja reguleerimata migrantide sisserände vahel. Ometi tõestab riigi luureorganisatsioon vastupidist, vahendab õhtuleht.

Kolmapäeval peeti Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal valimiste-eelset poliitkoosolekut, kus küsiti Merkeli käest, kas terrorism on Saksamaale tulnud pagulastega.
Merkel kinnitas jätkuvalt, et ei näe neil kahel seost. Saksamaa luureametnikud on korduvalt hoiatanud, et äärmuslased püüavad riiki siseneda sõjapagulastena. Ometi on Merkel veendunud, et terrorism oli Euroopas olemas ka enne "uste avamist" asüülitaotlejatele.

Mõni päev tagasi avaldas Saksamaa luureagentuur BfV, et äärmuslaste värbajad teevad tõsiseid pingutusi meelitamaks noori sisserännanud mehi džihadistide hulka. Samuti kardetakse, et 1,2 miljoni põgeniku hulgas, kes hiljuti Saksamaale tulid, võib potentsiaalselt olla hulgaliselt terroriste.
"Me teame enam kui 340 juhtumit," ütles Konstitutsioonikaitse Ameti president Hans-Georg Maassen, "kuid need on ainult need, kelle kohta me kindlalt teame. Tõenäoliselt on juhtumeid rohkemgi."
Kusjuures kahe möödunud kuul toime pandud terrorirünnaku eest võttis esmakordselt Saksamaal vastutuse äärmusrühmitus ISIS. Hukkunud ohvriteks olid mõlemal korral migrantidest ründajad.
Merkeli paindumatu pagulaspoliitika ja suurenenud terrorihirmu tõttu on liiduvabariigis hakanud tema toetajate arvukus vähenema.
Saksamaa üritab hiljutiste rünnakute valguses karmistada oma terrorismivastaseid seaduseid. Maasseni sõnul on pagulaslaagrite töötajatele antud täpsed juhendid, kuidas radikaalseid islamiste ja nende värbamistegevust tabada ning anda nad võimudele üles.
Saksa poliitikud on üha suurema surve all, et luua süsteem, millega kiirendada rahuldamata asüülitaotlusega migrantide riigist väljasaatmist. Hetkel viibib riigis illegaalselt kümneid tuhandeid pagulasi, kes on suutnud äraütlemist ignoreerida ja siiski Saksamaale jääda.
Üks sellistest oli näiteks Ansbachi pommitaja Mohammed Daleel, kes oli kuulutatud sobimatuks kahe enesetapukatse pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.