pühapäev, august 21, 2016

Keda uskuda? Kuidas meid "ajupestakse"

Soome MV-Lehti artikkel toob lugejateni tõesema loo Süüria sõja ohvrist, 5-aastasest Omranist, kelle foto on levinud viimastel päevadel üle maailma. Ka meie meedias. 

Selles, et haavatud last kasutatakse propagandas, pole midagi uut. Jõhker on see, et mitu tundi varemetest väljakaevamise järel kannab meedik lapse tühja kiirabiautosse filmimiseks ja läheb ise ära, osutamata lapsele mingit abi. Omrani videot hakkas levitama Washingtonis tegutsev Süüria valitsuse vastane tv kanal Aleppo Media Center.
Fotograafiks oli mees, keda lääne meedia teab nimega Mahmoud Raslan. Sama mees oli juulikuus Aleppos koos jihhadistidega, kes lõikasid väikesel "valeusulisel" süüria poisil maasturi kastis pea otsast, sest kahtlustasid last spioneerimises. Fotograaf koos jihhadistidega on rõõmsalt naervatena jäädvustatud fotol, kui last Põhja-Aleppos tapetakse. Mehed hõikavad sealjuures tavapäraseid Allahhit ülistavaid hüüdlauseid. Seda videot peameedia ei levitanud. Aga miks oli vaja väikese Omrani fotosid? MV-Lehti arvab, et selle põhjuseks oli jihhadistide suurrünnak Assadi vägede vastu, mis valitsusvägede ja Venemaa pommirünnakute tõttu läbi kukkus. Sunniitidest äärmusjihhadistidel on vaja ajupestud maailma toetust, et oma tapatööd "valeusuliste" ja "uskmatute" kallal jätkata.

1 kommentaar:

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.