esmaspäev, august 22, 2016

Sakslased peavad soetama varusid kriisiks ja sõjaks!

Göteborgs-Posten avaldas pühapäeva õhtul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'i artikli Saksamaa siseministeeriumi koostatud riigi uue tsiviilkaitsestrateegia kohta, mis peaks vastu võetama sellel nädalal. Dokument näeb ette, et sakslased peavad hakkama varuma koju joogivett ja toiduained juhuks, kui riik satub sõtta või tabab riiki raske katastroof.

Riigi uus tsiviilkaitsestrateegia koostati esmakordselt peale külma sõjalõppu.
Vastavalt Frankfurti ajalehes avaldatule on dokumendis kirjas, et "elanikkonda tuleb asjakohaselt julgustada soetama koju joogivett 2 liitrit inimese kohta päevas, toiduaineid ja vajalikke ravimeid 10neks päevaks kuni riik võtab tarvitusele vajalikud meetmed."
Dokumendis rõhutatakse, et konventsionaalne sõjaline kallaletung Saksamaale on ebatõenäoline, kuid ei saa välistada relvastatud rünnakuid riigis tulevikus ning sellepärast peab end ette valmistama. Ka riiklikud asutused ja organisatsioonid peaksid olema paremini kaitstud. Praegused kasutusel olevad meetmed on "täielikult ebapiisavad" kirjutas nädalavahetuse Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, viidates salajasele uuringule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.