neljapäev, august 25, 2016

Soomes toimus massikaklus kohalike ja varjupaigataotlejate vahel.

Jõustruktuurid on tugevalt omade vastu kallutatud.

Soome lõunaosas Forssa linnas leidis teisipäeva hilisõhtul aset massikaklus kohalike ja varjupaigataotlejate vahel ning vahejuhtumi käigus sai ka inimesi vigastada. Intsident sai sotsiaalmeedias palju vastukaja, levis ka mitmeid valeväiteid ning seetõttu tegi Soome politsei juhtunu kohta meedia jaoks ka põhjalikuma ülevaate.
Politsei viimaste andmete kohaselt sai kakluses kergeid vigastusi 4-6 inimest, vahendas Yle.
Võimuesindajad pidasid kinni kaks meest.
Üks neist on 17-aastane mees, keda kahtlustatakse ähvardamises. Mees tunnistas, et viibis sündmuskohal ning et tal oli käes pesapallikurikas. Praeguseks hetkeks on ta juba vabaks lastud.
Teine mees, kes on 18-aastane, peeti kinni öösel, mitu tundi pärast massikaklust. Tema võeti eile vägivallas kahtlustatuna ka vahi alla, kusjuures kahtlustus puudutab üht 12.-13. augusti ööl toimunud vägivallajuhtumit.
Mõlemad kinni peetud mehed on Soome põlisrahvuse esindajad.
Lisaks on politsei menetlemas vägivallajuhtumit, mis leidis aset 22. augustil kohaliku Prisma parkimisplatsil. Selle juhtumi puhul on kannatanuks 15-aastane soomlane, kahtlustatavaks aga varjupaigataotleja. Kahtlustatavat pole politsei veel tabanud.
Võimud uurivad praegu, kuivõrd on need varasemad juhtumid seotud teisipäevase massikaklusega.
Politsei kinnitab, et kakluse käigus kasutati pesapallikurikaid ja metalltorusid ning selliseid vahendeid kasutasid nii kohalikud kui ka varjupaigataotlejad.
Piirkonnas on juba pikemat aega suhted kohalike ja varjupaigataotlejate vahel pingelised
Politsei tunnistab, et võimud on saanud augusti jooksul teateid pingetest kohalike ja varjupaigataotlejate vahel. Enne massikaklust on olnud kolm vägivallajuhtumit - mitme puhul oli kannatajaks soomlane ja mitme juhtumi puhul aga varjupaigataotleja.
Politseil pole praegu andmeid võimalike kokkupõrgete kavandamise kohta. Samas on võimud piirkonnas tähelepanelikud ning on võtnud kasutusele ennetavaid meetmeid. Näiteks on suurendatud patrullide arvu.

ALLIKAS: ERR

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.