reede, august 26, 2016

Hollandi paremäärmuslased lubavad sulgeda mošeed ja keelata koraani.

Hollandi paremäärmusliku poliitiku Geert Wildersi erakond, mis juhib arvamusküsitlusi enne järgmise aasta parlamendivalimisi, ähvardab oma manifestis sulgeda mošeed ja keelata koraani vahendab ajaleht Pealinn.

"Kõik mošeed ja islamikoolid suletakse, koraan keelatakse," seisab dokumendis, mis visandab Vabaduspartei (PVV) programmi 2017. aasta märtsis peetavate valimiste eel.
Neljapäeval Wildersi Twitteri kontole postitatud manifestis lubab partei anda islamiseerimisele riigis tagasikäigu ja nimetab rea sellekohaseid meetmeid, muu hulgas soovitakse sulgeda piirid, panna kinni asüülitaotlejate keskused, keelata, mitte lubada riiki islamimaades pärit migrante ja keelata mosleminaistel pearättide kandmine.
Euroopa rändekriisi toel on Wildersi PVV reiting möödunud koalitsioonierakondadest -- Tööparteist ja peaminister Mark Rutte juhitavast Vabaduse ja Demokraatia Parteist.
Viimaste küsitluste kohaselt saaks Vabaduspartei 150-kohalises parlamendis praeguse 12 koha asemel 28.
Wilders on lubanud ka korraldada referendumi Hollandi EL_ist lahkumise üle ning tema partei on tõotanud ka peatada igasuguse välisabi ja kasvatada politsei ja julgeoleku rahastamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.