teisipäev, november 29, 2016

Stockholmis alustatakse läbirääkimisi hotellide ja motellidega, et neisse hakata paigutama "uusrootslasi" !

Stockholmi linn lõi täna õhtul lauale otsuse, mille alusel alustatakse läbirääkimisi hotellide ja motellidega, et neisse saaks hakata paigutama uusrootslasi. Kuludeks on hinnatud 20-40 miljonit krooni (210 500 - 421 000 eurot)

Küsimus on selles, et kevadel jõustunud nn. sõjapagulaste sundasustamise seaduse alusel on Stockholm olnud sunnitud aasta lõpus vastu võtma 2810 sõjapagulast ja leidma neile koheselt eluasemed.
Kuna aga Rootsi pealinnas sõna otseses mõttes pole enam üh...tki vaba pinda või "inimasustuseks sobivat" elukohta, siis nüüd ongi linn sunnitud majutama araabia ja aafrika mehi hotellidesse. Linn tahab organiseerida sõjapagulastele "väärikad elutingimused" ja erinevaid ühismagamisruume üritatakse vältida.

Majandusosakonnast Karin Wanngprd (S) seletab:
-Meil on hea tööturg, mis teeb integreerumise lihtsaks aga eluasemete puudus on krooniline. Hoolimata lisatud ehitusmahtudest, sellest ei piisa, et puudujääki katta.
Varasemast on juba Stockholmi naabermaakonnad teatanud, et nad ei kavatse võtta vastu neile määratud pagulaskvooti. Mõlemad on teatanud et neil pole ühtki vaba pinda ning nad ei kavatse neid ka osta.

Rootsis jõustus kevadel nn. sundasustus-seadus, mis tähendab, et immigratsiooniamet määrab vastuvõtmiseks mõnele maakonnale teatud hulga sõjapagulasi ning maakond on KOHUSTATUD garanteerima neile koheselt eluaseme. Ehk kui pagulane selle seaduse alusel saabub maakonda, ei pea ta olema ühtki päeva ilma elamispinnata.
FAKTID: Stockholmis on hinnaguliselt 4000 kodutut. Osasid võib näha magamas city alal Kungsgtanil. Neile linn ei maksa kinni hotellis elamist. Tavalisel rootslasel praktiliselt puudub võimalus saada korter. Linnapiirkonnas on elamispinna üldjärjekorra pikkuseks 30 aastat ja lühim on see hetkel Husbys- seitse aastat. 

Allikas: Di.se

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.