laupäev, mai 06, 2017

Laste rassistlikke solvanguid kuulma pidanud Muntari lahkus enne mängu lõppu väljakult

Itaalia kõrgliigaklubi Pescara ridades mängiv ghanalane Sulley Muntari marssis liigamängus Cagliari vastu väljakult minema, kui oli pidanud taluma publiku rassistlikke solvanguid. Muntari juhtis sellele ka kohtuniku Daniele Minelli tähelepanu, kuid vilemees kostitas hoopis teda ennast protestimise eest kollase kaardiga vahendab Postimees.

Muntari selgitas pärast kohtumist ajakirjanikele, et rühm fänne solvas teda mängu algusest peale rassistlikult. Fännide seas oli seejuures ka väikeseid lapsi. «Üks väike poiss sõimas mind, vanemad kõrval seismas. Läksin tema juurde ja ütlesin, et ta nii ei teeks. Andsin talle oma särgi, et õpetada: nii ei ole ilus käituda. Pidin eeskujuks olema, et temast viisakas inimene kasvaks,» rääkis Muntari.
Minelli ütles seepeale mängijale, et ta ei peaks fännidega suhtlema. «Küsisin, kas ta kuulis solvanguid, ja ütlesin, et tal peaks olema piisavalt julgust mängu katkestamiseks. Kohtuniku asi ei tohiks olla ainult väljakul vilet lasta, vaid ka kõige muuga tegelema. Ta peaks niisugustele asjadele reageerima ja eeskujuks olema,» arvas Muntari. «Ma ei taha olla ohver. Aga olen kindel, et kui mänge hakataks pooleli jätma, siis selliseid asju enam ei juhtuks.»
Pärast seda, kui Minelli talle kollast kaarti näitas, marssis Muntari väljakult minema ning Pescara mängis viimased minutid kümnekesi. Cagliarile kaotati 0:1, kuid kõrgliigast väljalangemine oli selge juba enne eilset kohtumist.
Muntari mängis 2013. aastal AC Milanis, kui kogu meeskond sõpruskohtumise ajal väljakult minema kõndis, sest fännid solvasid rassistlikult Milani poolkaitsjat Kevin-Prince Boatengi. Pärast seda vahejuhtumit kehtestati kohtunikele juhised, mille kohaselt vilemees peaks teavitama neljandat kohtunikku ja too omakorda staadionil korda pidavaid turvatöötajaid.
Pescara peatreener Zdenek Zeman lausus, et mõistab Muntarit ja tunneb talle kaasa, kuid lisas ka, et tema arvates poleks Muntari pidanud omavoliliselt platsilt lahkuma. «Me ei tohiks õigusemõistmist enda kätesse võtta. Ent oleme aastaid rassismist rääkinud ja mitte midagi pole muutunud. Vajame muutust inimeste mõtteviisis,» arutles Zeman.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.