kolmapäev, september 20, 2017

AUMÕRV: Viinis tappis 18aastane afgaan 14aastase õe

Austria pealinnas Viinis tapeti esmaspäeva hommikul 13 noahoobiga kooliteel olnud 14aastane afgaani tüdruk. Mõrvariks osutus tema 18aastane vend, vahendab Kronen Zeitung. 

Pärast õe tapmist põgenes afgaan sündmuskohalt, kuid andis end varsti ise politseinikele üles. Noormees tunnistas, et tappis noahoopidega õe, kes oli määrinud perekonna au. „On hea, et ta surnud on,“ ütles mõrvar politseinikele.
Viini politsei pressiesindaja Harald Sörös rääkis teisipäeval ajakirjanikele, et mõrvatu ja mõrvar pärinevad afgaani suurperekonnast. Perepea saabus Afganistanist Austriasse juba mitu aastat tagasi. Naine, kaks tütart ja kaks poega järgnesid talle aja jooksul. Veel kaks poega sündis perekonda juba Viinis. Austria võimud rahuldasid perekonna asüülitaotluse. 
Mõrvar rääkis esimesel ülekuulamisel, et õde oli eelmisel nädalal kodunt lahkunud ja asunud elama noorsooameti varjupaigas. Ka tema ise ei elanud enam kodus, vaid sõprade ja tuttavate pool. Noormehe sõnul kohanud ta kooliteel olnud õde esmaspäeva hommikul kella kaheksa paiku juhuslikult.
Õde põgenes tänavalt ühte sisehoovi, kuid vend järgnes talle.  Kuna õde ei tahtnud koju tagasiminekust kuuldagi, siis puhkes tüli, mille käigus haaras vend 20 sentimeetri pikkuse teraga noa. Pärast õele antud 13 hoopi viskas ta noa sündmuskohale maha ja lahkus, kuid andis end juba pool tundi hiljem politseile üles.
Mõrvar rääkis, et perekond ei teadnud tema kohtumisest õega midagi ning ka mõrv toimus juhuslikult. Noormehe tunnistusse tuleb siiski suhtuda kahtlevalt, sest miks oli tal täiesti juhuslikult kaasas pika teraga nuga?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.