pühapäev, november 13, 2016

FOTOD | Pagulaste luksuslik elu Eestis.


Taavi Rõivase toodud moslemitest "pagulaste" luksuslik eluase Türil. 

Üle 50% Eesti elanike kodudest on see kindlasti luksuslikum. Pigem isegi 80%.

Esmalt peaksid eesti pered hästi elama, siis saaks rõõmu tunda ka teiste üle. Paljud eest pered ei suuda endale sellise remondi ja sisustusega eluaset lubada, rääkimata üksikvanemaga peredest.
Ja see ei tähenda, et vanemad ei rügaks tööd teha. Vastupidi, aga sissetulekud meil riigis ikka enamasti alla igasugust arvestuse.

Mööbel tutikas, loomulikult selle kvoodiraha eest ostetud korterisse. Remont on samuti üle keskmise, eriti Türi linna kinnisvara seisukorraga võrreldes.
Oleksime tahtnud ka vannitoa pilte näha. Kohati on üürikorteri remondiga ikka üle investeeritud. Näiteks need köögi ja esiku vahelised ümara kaarega täispuit uksed(2-4 tk). 1000-2000 € on magama pandud silmailu pärast. Ukseavade kaarte tegemine + uste eritellimusega valmistamine. 500 € miinimum sellised uksed. Samas tavaline valmisuks 60 või 100-200 €.


ELUTUBA







MAGAMISTUBA













KORIDOR



KÖÖK



Fotode allikas: Järva Teataja

22 kommentaari:

  1. ebanormaalne, ilusam kodu kui minul...

    VastaKustuta
  2. Kui sinul??? Ma ütleks ikka et ilusam kui 60 protsendil eestlastest. Rõivas nüüd töötu võtku pagulased nüüd kõik enda juurde.tal aega nüüd neid õpetada ja kasvatada

    VastaKustuta
  3. sellex nad massiliselt siia ryndavad-loll ka kui ei tulex kui kutsutakse teiste kulul elama.

    VastaKustuta
  4. Iseenesest te kodu ilusamaks ei muutu, tuleb ikka ise natukene midagi koduga teha...

    VastaKustuta
  5. Nüüd tuleks seda nende maal levitada, et millised head tingimused ja ränna kohe suureneks!!!

    VastaKustuta
  6. See 60%, kes arvavad, et neil on koledam kodu ja tahavad ka paremini elada, siis liikugu omakorda põhja poole, palju vähema vaevaga, kui need süürlased, kuigi ka raskustega ja pingetega silmitsi olles, saate omale sama väärse kodu või paremagi veel. Virisege vähem ja tegutsege rohkem. Ma ei pillu siin niisama sõnu, olen ise see nn mugavus pagulane, kes Soome pages kriisi ajal töötuse eest. Muidugi, kes siia mugavust otsima tuleb, jääbki vaid unistama paremast elust. Jõudu virisejad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas Soome riik andis sulle tasuta täis möbleeritud korteri ja söögi raha niisama elamiseks?
      Vaevalt!

      Kustuta
  7. Selge see, et meil iseenesest ei muutu. Näen juba pikemat aega vaeva, et enam-vähem elutingimusi saada. Aga nendel muutub "iseenesest". Anonüümne (13. nov. 17:13) ütles nende tuleku põhjuse ära. Kui nad peaksid võrdselt kohalikega töötama, palju siis tulijaid oleks? Olen veel sellest ajast kus tumedamat tooni rahvas oli eksootika, ning ei vaata selle peale viltu, aga seanahavedajaid ja terroriste ei tahaaaaaaaaaaaaaa!!!

    VastaKustuta
  8. Saage üle, 4 kipsist seina, aken ja televiisor pole luksuslik elu. Täitsa tavaline säästu euro ju. Paari purgi värviga saaks igaüks endale sellise teha, pole mõtet halada, kui pöidlad peopesast välja kasvavad.

    VastaKustuta
  9. Kodu on normaalne, aga ei midagi erilist. Kui hästi otsida, siis leiab need materjalid ja mööbli võrdlemisi soodsate hindadega.Ise alles hiljuti tegelesin. Duššikabiini massaažiga ja kahe duššiga ( laes ja seinal) sain 229 € poest täiesti uue.Umbes sama suure teleka pakkumine alles hiljuti 149 €. Võtab aega,aga leiab küll kui tahtmist on!

    VastaKustuta
  10. Vastused
    1. ja ja lisaks siia juurde eesti pere pildi, kus ema rabab ööd ja päevad tööd teha ja elab täielikus vaesuses, kus lapsed ei saa süüagi korralikult, muudest vajadustest pole mõtet rääkidagi.

      Kustuta
    2. ja ja lisaks siia juurde eesti pere pildi, kus ema rabab ööd ja päevad tööd teha ja elab täielikus vaesuses, kus lapsed ei saa süüagi korralikult, muudest vajadustest pole mõtet rääkidagi.

      Kustuta
  11. Nõustun Raido ja Pillega - ei midagi luksuslikku - täiesti tavaline 4 seina korter (just korter, mitte isegi KODU). Hädavajalikud esemed, ei midagi isikupärast hetkel. Loodan, et nad loovad sellesse mittemidagiütlevasse korterisse endale isikupärase KODU ja toovad sinna soojust. Kadedus ja vingumine on ikka hirmsad asjad - popp on viriseda, sets teised ju ka teevad seda.

    VastaKustuta
  12. Kui te VÄHEGI oleks kursis selle kortermajaga, siis teaksite, et seal on kõikides korterites ümarkaartega siseuksed. Pealegi on tegemist üürikorteriga, mille kulud kaetakse sotsiaaltoetusest. Kätte jääb kummalegi vanemale 130 eurot. Pole nagu eriline luksus?
    Pereisa käib töötukassa kaudu praktikal ja varsti asub ka töölepinguga tööle.
    Lisaks õpivad mõlemad eesti keelt.
    Kui palju on meil Eestis venelasi, kes aastakümneid siin elades ei vaevugi üldse eesti keelt õppima? Mõtlemise koht kõikide pagulasvastaste jaoks.
    Nad pole ju siia tulnud vabatahtlikult, vaid põgenenud sõjakoleduste eest. Lugege läbi Järva Teataja artikkel, mille juurest need pildid pärinevad ja ehk saate siis ari, mida need inimesed on pidanud läbi elama...

    VastaKustuta
  13. Loomulikult nad ongi majanduspagulased, kes kasutavad ära seda, et nende riigis on sõda.

    http://syria.realigro.com/for-sale/3-bedrooms/%D8%B9%D8%B1%D8%B7%D9%88%D8%B2/18451.html#null - veel 2012.a. maksis 82m2-ne sarnases seisus korter seal 3800 dollarit.
    http://syria.realigro.com/for-sale/property/

    3800 dollarit.....nüüd elavad Eestis 38 000 dollarit maksvas korteris.
    Seal ilmselgelt olid ka palgad kümme korda väiksemad. Kui Wikipediat uskuda, siis nende tunnipalk oligi seal 1 euro tunnis ning 100-200 eurot kuus.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

    Loomulikult on nad õnneotsijad, huvitav, kas neil oma IT-geeniuse ja inglise keele õppejõu diplomid ka kaasas on? Loodavad siin tuhandeid eurosid kuus teenida, ühe kuu palgaga ostavad oma kodumaale korraliku korteri. Igati tasus ju tulla...head jobud, et lapse ka veel kaasa tirisid ja selle elu oma seiklusega ohtu panid. Aga noh, araabiamaades ei maksagi tüdrukute elud essugi.

    VastaKustuta
  14. Nojah aga väga paljudel eestlastel ei ole sellist elamist ning lisaks sellele peavad päevast päeva arvutama kuidas sentidega välja tulla. Inetu, kui hakkate nimetama virisejateks selliseid inimesi! Tean väga hästi omal nahal, elasime kesk-eesti külakeses, mingist remondist ei tasunud isegi unistada-he kui köige hädavajalikuma toidu lauale said. Önneks on meie jaoks need ajad möödas, sest me ei ela enam eestis. Aga ma ei kannata kui nimetatakse eestlasi selles kontekstis virisejateks!!! Kas on selge?

    VastaKustuta
  15. No asi polegi selles,et see oleks nüüd luksuskorter või mitte, kuid tigedaks teeb see,et meie eesti omad noored, kes kasvavad sipupükstest välja ja peavad oma elu peale minema!!!!! Kes kurat neile annab sellise pinna,kus elu alustada ja sul makstakse kinni kõik kommunaalmaksud ning üürid ja antakse veel raha,et hakkama saada kõige hädapärasemaga, et sealt siis ennast ise üles töötada ja olla täieõiguslik ning normaalne riigi kodanik!!!!! Kes neile annab selliseid asju????? Mitte keegi ja neilt koortakse veel viimastki, eriti siis kui peres on väike laps. Peavad olema täidetud lapse jaoks sellised ja sellised tingimused ning kui ei vasta normidele korter,siis laps käest ära ja lastekodusse, kuni saate omale korralikuma ja nõuetele vastava korteri!!!! Aga pagulased võtame suure sülega vastu ja maksame kinni kõik nende arved ning anname taskuraha ja anname ka nõuetele vastava korteri,et saaksite eluga ilusti alustada!!!!! NO KUS KURAT ON SIIS EESTI RIIGIS ÕIGLUS SIIS????? Omad noored hülgame ja tarime sisse pagulasi,et hiljem see pisike eesti lihtsalt siis ära anda võõr rahvuslastele!!!!! SEE ON EBANORMAALNE MINU ARUST!!!!!!

    VastaKustuta
  16. Ilmselt on mugavuspagulaste puhul tegemist esimeste kodanikupalga saajate ja nautijatega, kelledele on loodud soodustingimused kinni makstud elamispinna näol (kommunaalid +...)

    VastaKustuta
  17. Miks ei ole igas toas tulekustutit? Teatavasti on nendel neidistel komme iseenesest põlema minna! Rikuvad veel oma leekidega selle eesti rahva õhukõrvalt rebitud elamise ära!

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.